Elérhetőség:
7773 Villány, Oportó u. 6-13. E-mail: info@gunzerzoltan.hu

Ültetvények

1. ÖRDÖGÁROK
6,85 hektár
Fajták:
Merlot: 3,4ha
Cabernet Franc: 1,8ha
Cabernet Sauvignon: 1,0ha
Kadarka: 0,65ha
Telepítés: 2004
Tőke/ha: 5600
Művelés: guyot
2001-ben fogott össze hat villányi borászat, hogy ezt a kitűnő fekvésű és remek természeti adottságokkal bíró területet újból visszavezeti a szőlőtermesztés körforgásába. Az ördögároki termőterület nagysága 50 ha, itt korábban 40-50 éves erdő burjánzott. Korábbi feljegyzések szerint 1954-ben még komoly szőlészeti munka folyt a területen, amiből elismerésre méltó beltartalmi értékű borok születtek. 2004-ben zárult le a munka, aminek köszönhetően a teljes terület újra gépi munkával történő művelésre alkalmassá vált. Az innen származó borok testesek, tartalmasak, és a dűlőre jellemző egyedi illat- és ízvilággal bírnak. Az Ördögárokban tapasztalható katlan-hatás biztosítja azt a hőösszeget, ami lehetővé teszi, hogy az egyes évjáratok állandó színvonalon teljesíthessenek.
2. BOCOR 8,2 hektár
Fajták:
Syrah: 0,8 ha
Pinot Noir: 1,1 ha
Kadarka: 0,65 ha
Kékfrankos: 3,8 ha
Portugieser: 1,85 ha
Telepités: 2007
Tőke/ha: 5600
Művelés: alacsony kordon
A terület telepítésénél fontos szerepet kapott a katlan-hatás megőrzése. Déli fekvésű terület, melynek legmagasabb pontja 245 méter, míg alsó fekvése 185 méter magasan helyezkedik el. Kiváló adottságai révén magas mustfok, barátságos tanninok jellemzik az innen származó borokat.
3. JAMMERTHAL - CSILLAGVÖLGY
Fajták:
Portugieser: 1,8 ha
Merlot: 0,4 ha
Telepités: 1998
Tőke/ha: 5600
Müvelés: guyot
A Villány közvetlen szomszédságában található dűlőket tartják „az Oportó hazájának”, kitűnő Portugieser érkezik innen. A dél-keleti lejtők, a kitűnő klíma- és talajadottságok elengedhetetlen feltételei mindennek.
4. DOBOGÓ 2 hektár
Fajták:
Cabernet Sauvignon: 1 ha
Cabernet Franc: 1 ha
Telepités: 1998
Tőke/ha: 5000
Művelése: guyot
A Nagyharsányi hegység védelmében álló, déli fekvésű ültetvény. Elhelyezkedése enyhe lejtő. A talaj tápanyagban gazdag, ezért a 10 éves Cabernet tőkék gyorsan vastagodnak, és a gondos művelésnek, az alacsony tőketerhelésnek köszönhetően biztosítják a pincészetnek a stabil Cabernet-alapanyagot.