Elérhetőség:
7773 Villány, Oportó u. 6-13. E-mail: info@gunzerzoltan.hu

Borászat

Szüret
Csak jól beérett, egészséges és válogaottt fürtök kerülhetnek szüretelésre, ügyelve arra, hogy a szőlőbogyók a feldolgozásig nem törhetnek meg.


Technológia
A válogatott szőlő modern technológiával történő, mégis természetes feldolgozása a fürtök bogyózásával kezdődik. A szőlőszemeket nem zúzzuk (a gyümölcsösség megőrzése érdekében), hanem kíméletesen továbbítjuk a tartályokba, ahol az erjesztés történik. A korai fajtáknál nagyon lényeges az erjesztési hőmérséklet szabályozása, de a természetesség megőrzése is fontos szempont. Az erjesztés és az almasavbontás után kezdődik a bor második élete, a hordós érlelés.


Pince
A Classicus borok ászokhordóban vagy többgenerációs hordóban, míg a Prémium birtok-borok új magyar barrique hordóban érlelődnek. Ennek hossza 12 és 20 hónap közötti és hagyományos pincében történik. Önálló és házasított tételek az érettségi állapotuktól függően kerülnek palackozásra, majd megkezdődik a bor harmadik élete, a palackos érlelés.